Нинова уволнявала масово, никой от новите не е с конкурс

14:41, 08 авг 22 / Политика 25 2009 Шрифт:
Цветилена Симеонова

В администрацията на Министерството на икономиката за 7-8 месеца са уволнени 72 души. Това е над 10% от целия екип, средно по 10 души на месец. В публичните предприятия от 18 дружества в 14 са сменени всички или голяма част от управителните съвети. Огромната част от хората са били с конкурс и с мандат години напред. Всички новоназначени са без конкурс. Това заяви по време на брифинг служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Той не спомена името на доскорошния министър Корнелия Нинова, но бе пределно ясно за кого говори. Самият Стоянов бе уволнен от лидерката на Столетницата от шефското място в оръжейния производител ВМЗ-Сопот.

БСП няма да наказва тримата министри, но се разграничава от тях

Зам.-министри на икономиката ще са Ирина Щонова и Димитър Данчев.

„Всички знаете каква е ситуацията в света и в България. Tежки дни очакват хората в България и бизнеса, затова трябва да използваме оставащите топли дни, за да се подготвим за идващите трудни времена през зимата“, каза Стоянов.

Относно газа, той припомни, че повереното му министерство участва в кризисния щаб за енергетика.

„Съдействаме с каквото можем. В случая ни е възложено и вече е започнала анкета сред бизнеса, която трябва да даде на щаба картината колко български предприятия използват газ, колко могат да минат в кризисна ситуация на друго гориво. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в този щаб - ще търсим диалог, съвети“, посочи Стоянов.

Като първи дългосрочен приоритет той очерта подобряването на бизнес средата. „Осъзнаваме, че сме част от служебен кабинет с ограничени правомощия. Ние ще се опитаме да работим в максимална степен отговорно, като едно редовно правителство, защото нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме достатъчно подготвени. Вече се работи по списък с мерки, за нас няма да има прекалено малки или прекалено големи приоритети”, каза той и подчерта, че тяхната дейност ще е ориентирана към това бизнесът да работи по-лесно, пише offnews.bg.

Служебният министър каза, че ще има и разговори за промени в Закона за инвестициите. „Вторият основен аспект е подобряване на инвестиционния климат и инвестиционната среда. Ще започнем съвместна работа с министерство на иновациите за нов или променен Закон за инвестициите”, заяви той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:23, 08 авг 22

Имате ли нужда от спешен заем на всякаква сума? Тогава свържете се с нас сега, ние даваме всички видове заеми с много ниска лихва от 2%. Свържете се с нас с вашето име, вашата страна: необходима сума на заема: Продължителност на заема: месечен доход: валиден номер на мобилен телефон: пол: свържете се с нас чрез имейл [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама