Проф. Кольо Динков с втори мандат като ректор на УХТ

19:27, 18 дек 15 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със 157 гласа "за" от общо 176 гласували Общото събрание на Университета по хранителни технологии преизбра досегашния ректор проф. дтн инж. Кольо Динков за втори мандат.

"Благодаря за оказаното ми доверие за втори мандат да имам честта да бъда ректор на Университета по хранителни технологии. Радвам се, че това, което постигнахме заедно през тези четири години е оценено.

То ми дава увереността да заявя, че за следващите четири - ще направим така, че с усилията на всички ни университетът ще продължи своето развитие, уважаван от нашите настоящи и бъдещи студенти, от правителствени и обществени институции, от български и международни партньори", заяви пред делегатите на Общото събрание в аула "Милен Бешков" днес новият стар ректор.

Проф. Динков е в Университета по хранителни технологии от 1981 г., когато е приет за студент в тогавашния Висш институт по хранително-вкусова промишленост.

Започнал като асистент, преминал последователно през всичките стъпала на академичната йерархия, включително професор, доктор на техническите науки, ръководител на Катедра „Процеси и апарати“, декан по НИС и международно сътрудничество, автор на учебници и множество научни публикации.

През декември 2011 г. е избран за ректор първи мандат.

"Със заложеното в мандатната програма в изминалите четири години се опитахме да надграждаме, стъпвайки на опита от традициите - имайки предвид накъде вървят водещите университети, но и пречупвайки всичко това през спецификата на Университета по хранителни технологии", посочи преди това проф. Кольо Динков.

Думите му са подкрепени от рейтинговата система, която отчита водещи позиции на университета в направлението на хранителните технологии, както и челни места и развитие при биотехнологиите, енергетиката, комуникационната и компютърна техника, машинното инженерство, туризма.

Сериозна международна дейност и изнасяне на опита на УХТ с преподаване в други държави, активна работа и студентски практики с компаниите от хранителната промишленост, реновирани учебно-производствени комплекси и като резултат - сериозна професионална реализация на студентите, са част от портфолиото на университета в мандат 2011-2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама