От Добрич е шеф готвачът от 5-звездния круизен „Кораб на мечтите“

14:49, 24 фев 16 25 1441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шеф готвач на популярния от немската филмова продукция „Кораб на мечтите“ и „Круиз към щастието“  5-звезден круизен плавателен съд е 36-годишният Йордан Димитров. Той е роден в Добрич през 1980 г. Живее тук, заедно със съпругата си и 10-годишния си син, с когото винаги празнуват двоен рожден ден – и двамата са родени на 12 август.

"World Odyssey" е известен като "Корабът на мечтите", тъй като на борда му по времето, когато е носел името " Мs Deuttsland" са заснети сериите от германската телевизионна поредица "Das Traumschiff" ("Корабът на мечтите"). Серийният филм счупи всички рекорди в Германия и придоби изключителна популярност в Европа, включително и у нас. Първият епизод на поредицата е излъчен през 1981 година.

Плавателният съд е един от най-изисканите и супер луксозни плавателни съдове в круизната индустрия. Корабът плава в целия свят и хвърля котва на 6 континента. През 2012 г. “Мs Deutschland” e бил използван за плаващ хотел по време на Олимпийските игри в Лондон. Когато шеф готвач Димитров кандидатства за работа на кораба, за неговата позиция се борят 800 човека за 2 места.

Шеф Димитров е работил дълги години в Германия, в едни от най-реномираните ресторанти. В местността Bad Wiessee е обслужвал немския политически елит, бившия президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, актьора Роуън Аткинсън. В Bad Wiessee всяка седмица при него са се хранили мишлен готвачи. В тази местност къщи имат Роман Абрамович, собственикът  на Hugo Boss Марцато. Пред именитите си клиенти шеф Димитров винаги представял и презентирал българска кухня и е категоричен, че гостите са оставали изключително доволни.

Йордан Димитров слиза на сушата и ще бъде новият главен готвач на 5-звездния хотел „Фламинго Гранд” в Албена.

Самият той обича всички видове меса, сред които лидер е телешкото. Следващото предпочитание в личното му меню са рибите. Личинте му специалитети от атрактивната му кухня са – surf and turf и Стек от млечно телешко бонфиле с аспержи и сос „Шарон“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама