Българските храни и вина победиха италианските в конкурс в Пловдив
11:04, 28 фев 16
25
904
Шрифт:
Българските производители заслужиха признанието на потребителите с традиционни продукти.
Кулинарите от Италия грабнаха вниманието с необичайни пасти – от шамфъстък и от артишок, с бяло кафе арабика, лимонов биозехтин, бадемови сладки, дайджестив, сурово сушен салам и сирене пармеджяно реджано, отлежавало 24 месеца.
Резултатите от конкурса потвърдиха констатацията на специалисти, че българските хранителни продукти си връщат доверието на потребителите и отново ставата предпочитани за трапезата. Обратът стана възможен, след като производителите започнаха да съчетават автентични суровини и начини за приготвяне с модерни технологии и техника, за да отговорят на съвременните стандарти и изисквания на пазара.
„Винария“ и „Фудтех“ бяха част от мегафорум за агробизнес, вино и храни. Той е единствената по рода си проява на Балканите за съвместно провеждане на изложения, свързани със селското стопанство, лозарството и винарството, хранителната индустрия.
Последни новини
Избрани новини

Боклукът като огледало на управлението: как София стигна до кризата и какво може да научи от Варшава
18:30, 10 окт 25 / Idealisti
Относно: Габриел Борик
07:45, 10 окт 25 / Idealisti
Атлас – Дъблин
08:15, 09 окт 25 / Idealisti
Добави коментар