Българските храни и вина победиха италианските в конкурс в Пловдив
11:04, 28 фев 16
25
859
Шрифт:
Българските производители заслужиха признанието на потребителите с традиционни продукти.
Кулинарите от Италия грабнаха вниманието с необичайни пасти – от шамфъстък и от артишок, с бяло кафе арабика, лимонов биозехтин, бадемови сладки, дайджестив, сурово сушен салам и сирене пармеджяно реджано, отлежавало 24 месеца.
Резултатите от конкурса потвърдиха констатацията на специалисти, че българските хранителни продукти си връщат доверието на потребителите и отново ставата предпочитани за трапезата. Обратът стана възможен, след като производителите започнаха да съчетават автентични суровини и начини за приготвяне с модерни технологии и техника, за да отговорят на съвременните стандарти и изисквания на пазара.
„Винария“ и „Фудтех“ бяха част от мегафорум за агробизнес, вино и храни. Той е единствената по рода си проява на Балканите за съвместно провеждане на изложения, свързани със селското стопанство, лозарството и винарството, хранителната индустрия.
Последни новини

Поредицата "Прислужницата" на Фрида Макфадън: Защо целият свят е обсебен от тези психотрилъри?
19:40, 15 авг 25 / Свят
На 12 август Сливен ще отбележи Международния ден на младежта
09:14, 11 авг 25 / Регионални новини
Логиката на "Kонтролния прът"
17:45, 10 авг 25 / Idealisti
Добави коментар