Започва четвъртият фестивал на виното и храната
07:41, 22 апр 16
25
374
Шрифт:
До неделя в център „Чайка“ на ул. „Н. Й. Вапцаров“ №5 над 40 изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще представят своите вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Фестивалът продължава културата и традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век. Целта на организаторите е България и Варна да се утвърдят като целогодишна гурме дестинация в национален, европейски и световен мащаб.
Форумът дава възможност да се организират срещи между най-важните участници в бранша - производители и търговци, винари, лозари, туроператори, хотелиери, ресторантьори и ценители. В програмата са включени семинари, свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия и други актуални теми, посветени на културния, винения и кулинарния туризъм. Предвидени са тематични гурме обяди и дегустации, посветени на продуктите от български произход, както и представяне на техники на готвене от признати шеф-готвачи от България и света.
Акцент тази година ще бъде Street food зоната, където ще се предлагат бъргъри, приготвени на специално барбекю The Big Green Egg, като всеки минувач ще има възможност да опита и закупи качествена храна директно на улицата.
Добави коментар