На коледния пазар в Пловдив първо опитваш-после купуваш
15:07, 16 дек 16
25
447
Шрифт:
„Имаме една много вкусна разядка на базата на лютеница с орехи, канела и ябълка. Представят се нови колбаси, има балкански едро нарязан деликатес. Майстор пекарят е с голямо разнообразие от хлябове, има и такива, които не правил досега. Може да се купи сладко от цели плодове и изделия от ориз”, казва Костадин Шанков-председател на асоциация „Вкусът на Пловдив”.
Идеята на сдружението е да защити пловдивския вкус. "Краят на годината е време за равносметки. За нас беше добра, членовете на сдружението ни се увеличиха. Все още обаче трябва помощта на държавата, защото реално дребният е най-големият работодател"
Кулинарните мускетари и специално поканени шеф-готвачи също ще готвят и помагат с идеи. „Опитваме се да докажем, че кулинарството е достъпно за всеки, но човек трябва да му се задължително да му се наслаждава”, категоричен е Шанков. Коледният пазар ще бъде отворен до 23 декември от 10 до 17.30 часа.
Избрани новини

Туризъм, но не на всяка цена
09:15, 17 юни 25 / Idealisti
Разрбридане на демокрацията
07:10, 16 юни 25 / Idealisti
Когато корпорациите контролират достъпа: Нарастващата заплаха за нашата дигитална свобода
07:10, 15 юни 25 / Idealisti
Добави коментар