Местните храни – новият хит на изложението „Фудтех 2017“
14:17, 24 яну 17
25
373
Шрифт:
Предстоящото 23-о издание на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще бъде по-силно и по-интересно от предишното. Очаква се участниците да са двойно повече в сравнение с миналата година, а Градът на виното и деликатесите се оказа тесен да побере всички желаещи фирми.
Експозициите на българските производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.
Големият интерес към „Фудтех 2017“ се дължи на възможността новите колекции да бъдат представени в Града на виното и деликатесите, който миналата година привлече близо 40 000 гости от страната и чужбина. Българските специалитети впечатлиха посетителите, въпреки силната конкуренция на италиански производители.
Добави коментар