Местните храни – новият хит на изложението „Фудтех 2017“

14:17, 24 яну 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местните храни са новото гурме, показва изложението „Фудтех 2017“. То събира български и чуждестранни компании от хранителната индустрия от 22 до 26 февруари  в Международен панаир Пловдив. Типични продукти на региони от България, Италия, Гърция и други страни ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите, който  се превръща в кръстопът на вкусове.

Предстоящото 23-о издание на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще бъде по-силно и по-интересно от предишното. Очаква се участниците да са двойно повече в сравнение с миналата година, а Градът на виното и деликатесите се оказа тесен да побере всички желаещи фирми.

Експозициите на българските производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества. Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас. За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет.       

Големият интерес към „Фудтех 2017“ се дължи на възможността новите колекции да бъдат представени  в Града на виното и деликатесите, който миналата година привлече  близо 40 000 гости от страната и чужбина. Българските специалитети впечатлиха посетителите, въпреки силната конкуренция на италиански производители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама