От пет до десет лева дават шуменци за бутилка вино
18:17, 11 фев 17
25
416
Шрифт:
„Хората, които харесват напитката искат тя да е истинска и само от грозде, без захар и вода. Има и такива, които предпочитат да пият от най евтиното, но то просто не може да бъде вино”, каза още Йоргов.
„Предпочитанията на хората зависят и от сезона”, каза още Йоргов. Зимата по-желано е червеното вино, защото е по-плътно, тежко и таниново. Бяли вина се пият най-вече през топлите сезони заради по-лекият им плодов привкус.
Опитът на винопроизводителя е показал, че за направата на качествена напитка са необходими три неща: хубав съд, качествено грозде и добро помещение, което да бъде чисто и проветриво.
„В България има много производители. Не всички обаче правят качествен продукт. За да се наложи един производител на пазара, трябва да грабне хората с качество”, каза Данчо Йоргов. Той бе категоричен, че човек избира напитката, която най-много му допада според културата си. „Има хора, които нямат големи познания за виното, но избират качеството. Има и такива, които наблягат повече на количеството“, категоричен бе винопроизводителят.
Добави коментар