ВМРО ще подкрепят връщането на пушенето в заведенията

10:35, 03 май 18 / Политика 25 1010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Проектът на НФСБ за законови промени, който предвижда разрешаване на пушенето в обособени помещения в заведения за хранене и развлечения, ще бъде подкрепен от Обединените патриоти", каза вицепремиерът Валери Симеонов, който получил уверение за подкрепа от колегата си Красимир Каракачанов, който е лидер на ВМРО и съпредседател на ОП.

Вече стана ясно, че ГЕРБ не подкрепя подобна либерализация на режима за тютюнопушене. Забраната за тютюнопушене в закрити обществени места беше въведена през 2012 г. именно от партията на Бойко Борисов.

Шест години по-късно коалиционният им партньор Обединени патриоти внася в парламента законопроекта за частична отмяна на забраната и иска да се върне разпределението в заведенията на зали за пушачи и зали за непушачи, каквито бяха въведени преди налагането на пълната забрана.

"След шест години и в ГЕРБ трябва да са осъзнали, че
така приложена пълната забрана, не постига нищо, а точно обратния ефект", каза Симеонов в ефира на БНТ. Той се оплака, че като непушач бил подложен на непрекъснат терор. „Пушенето е вредно и то трябва да бъде определено в конкретни места. Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки. Само в тези места, които са свързани с туризма”, заяви той.

Основният му аргумент за връщане на пушенето в заведения е, че така или иначе пълната забраната не се спазвала навсякъде. „Този законопроект го внасяме сега, за д
а можем да осигурим през предстоящия летен сезон да не бъдат ощетявани собствениците на заведения, занимаващи се с туристически бизнес”, каза Симеонов.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама