ГЕРБ няма да подкрепи Валери Симеонов за тютюнопушенето

11:10, 10 май 18 / Политика 25 928 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето, ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено в ГЕРБ, защото само преди шест години ние сме били вносители на този законопроект и смятам, че вече получава и съответния ефект”. Това каза председателят на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов след с вицепремиера Валери Симеонов.

Цветанов сподели и за вчерашна среща с ученици, които на въпрос дали тютюнопушенето трябва да бъде разрешено в заведенията, те казали категорично не.

Уважавам тяхното право. В края на краищата те са вносителите на сега действащия законопроект. Нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси”, коментира Симеонов.

Въпреки това той е на мнение, че темата трябва да бъде обсъдена в Народното събрание.

Относно закона за хазарта Валери Симеонов получи подкрепа от страна на ГЕРБ.

Ние казахме, че ще получи политическа подкрепа за тази промяна, която действително в момента става като една епидемия и заразяване на подрастващите и на хора, които са с един по-нисък социален статус, които просто се поддават на тази манипулация, която излиза от медиите във връзка с тези хазартни игри”, заяви Цветан Цветанов.

Що се касае за Закона за устройство на територията, има предложение, с което г-н Симеонов ни запозна. В рамките на предстоящите десетина дни, заедно с неговите юристи, които са в парламентарната им група, ще могат да поработят, за да видим дали действително бихме могли да подкрепим едни подобни законодателни промени. Те са свързани с преместваемите обекти”, коментира още Цветанов.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама