Валери Симеонов търси парламентарна подкрепа за пушенето и хазарта

17:45, 10 май 18 / Политика 25 945 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават политическите и законодателни совалки между управляващи и опозиция. Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с парламентарните групи на ГЕРБ и на БСП в търсене на подкрепа за своя пакет законопроекти.

Частично я получи. И левите, и десните депутати обещаха гласовете си в подкрепа на Закона за хазарта, който ще ограничи рекламата на хазартни и лотарийни игри.

С тютюнопушенето обаче удари на камък. От ГЕРБ категорично отказаха да подкрепят промени, които ще отменят пълната забрана за цигари в заведенията. В БСП пък били разделени по тази тема и ще гласуват по съвест. По друга тема - политическата - позициите отново се сблъскаха.

Ситуацията изглежда странна. Става нещо различно. Преди ВМРО, сега НФСБ тръгват със самостоятелни проекти, които очевидно не срещат подкрепа в управляващото мнозинство. И търсят такава извън себе си. Не е нормално това?”, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

Основната част от работата я свършиха специалистите и юристите от съответните ресорни министерства. И като вицепремиер аз съм длъжен да обиколя всички парламентарни групи и да потърся подкрепа. Върви каруцата, затова скърца. Щом като нещо работи, нормално е да има противоречия в някакви моменти”, коментира вицепремиерът Валери Симеонов.

Винаги сме казвали, че сме партии, които имат своята идентичност. Оставили сме възможността да имаме и различни мнения и всеки да търси своята парламентарна подкрепа по дадени законопроекти”, коментира председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама