Възможно е потънал кораб да е причинил изтичането на мазут в морето край Созопол

10:40, 13 авг 18 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Институциите са предприели всички необходими мерки относно изтичането на мазут край Созопол и засегнтия 10- километров участък между Черноморец и Созопол. Това информират от Областна администрация Бургас.

Има голяма вероятност потъналият край Созопол американски кораб "Мопанг" да е причинител на замърсяването с мазут, за което сигнализираха миналата седмица плажуващи в Регионалната екоинспекция. Взети са проби за анализ. Няма установена опасност за живота и здравето на хората, съобщи областна администрация в града. В района, където се е появило петното са поставени бонови заграждения, за да се спре разпространението му. 

Институциите са на терен от първия подаден сигнал и следят стриктно ситуацията. Предприети са всички необходими първоначални действия.  Днес,13 август, се очаква да се  свика щаб с всички компетентни по казуса институции. Американскиякт товарен параход е построен от корабостроителница в Ню Джърси. Корабът е създаден по специална програма и е пуснат на вода на 20.01.1920 година

Потъва на 30 юни 1921 г., след като попада на мина в района на Бургас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама