КФН: Агайн никога не ни е нформирала за рисковете, свързани с фалита на “Олимпик”

12:45, 22 авг 18 25 941 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи анализ и предупреждения за възможните рискове, свързани със ситуацията около ЗК „Олимпик“ - Кипър”. Това се казва в становище на Комисията за финансов надзор (КФН), изпратено до медиите.

От институцията твърдят, че Ралица Агайн никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове за евентуални рискове относно фалита на кипърската компания.

“Не беше предоставен анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на “Олимпик”. Вариант с фактология беше качен в деловодната система на КФН едва на 17-ти август. КФН до този момент въобще не разполага с доклада, който Ралица Агайн представи в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители факти бяха абсолютно нови и непознати до този момент и за нас”, се казва още в становището.

“Съгласно поправките в Закона за КФН, които са в сила от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат колективно, като председателят е „пръв между равни“, пише в писмото на КФН.

От него става ясно още, че заместник-председателят на КФН, отговарящ за застрахователната дейност, е била в платен догишен отпуск точно в разгара на кризата - от 1-ви до 15-ти август.

От КФН уверяват засегнатите клиенти на „Олимпик“, че ще положат всички усилия в рамките на предоставените й от закона правомощия да защитят техните интереси и да ги информират своевременно относно правата им и процедурите за защита.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама