Синът на бившия полицай, прегазил 3 деца на тротоар в Петрич, остава в ареста

16:55, 23 авг 18 25 1613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тричленен състав на Окръжен съд-Благоевград потвърди наложената от Районен съд-Петрич най-тежка мярка за неотклонение задържане под стража за шофьора, който на 16 август блъсна трима младежи на тротоар в Петрич. Делото се гледа днес при закрити врати, съобщи БТА.

Защитникът на овиняемия Георги Попстоянов адвокат Иво Стефанов поиска налагане на по-лека мярка домашен арест като заяви, че свидетелството му за правоуправление е отнето, представи и положителни педагогически характеристики за Г.П. от две училища.

Срещу Георги Попстоянов Районна прокуратура-Петрич повдигна две обвинения - за причиняване на средна телесна повреда и за причиняване на тежка телесна повреда с опасност за живота.

Във връзка с тежкия пътен инцидент в продължение на три дни младежи в Петрич организират протести, които са разрешени от местните власти. Това съобщи за БТА зам.-кметът на община Петрич Минка Салагьорова. Всички протестни действия ще се проведат от 18.00 до 20.30 часа. Тази вечер протестът е пред сградата на съдебната палата в града, утре на мястото на катастрофата, а в събота пред сградата на общината. От общината са информирали Районното управление на МВР-Петрич за протестите, за да бъдат предприети необходимите мерки за спазване на обществения ред и да не се стигне до инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама