Световната купа по волейбол идва пред НДК

17:50, 24 авг 18 / Спорт 25 1140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световната купа по волейбол, за която ще се борят най-добрите волейболисти на планетата по време на шампионата на планетата през септември, завършва своята обиколка сред българските фенове с мащабно събитие в центъра на София. На 25 август (събота) от 17 часа най-желаният волейболен трофей ще бъде изложен в началото на алеята към НДК на ъгъла на ул. „проф. Фритьоф Нансен“ и бул. „Патриарх Евтимий“.

Легендарните волейболни национали Любо Ганев и Евгени Иванов-Пушката ще бъдат сред специалните гости на заключителната спирка от златния „Трофи тур“ из България, а за жителите и гостите на София са приготвени и редица изненади. На ул. „проф. Фритьоф Нансен“ ще бъде изградено и волейболно игрище, където ентусиасти ще могат да поиграят заедно с волейболните ни звезди. Ще има и забавни игри с награди, като сто от присъстващите ще се приберат у дома със спомен – волейболна топка.

За някои от най-подготвените на тема предстоящото световно първенство по волейбол за мъже, на което България е домакин заедно с Италия, ще има и подарък – билет за двубои от втората предварителна фаза на световното първенство, която ще се проведе в София. Всяко от участващите в забавните игри деца ще получи сувенир от Фондация
„София – Европейска столица на спорта“. Всички активности са част от традиционния Арт Булевард, който Столична община организира ежегодно на няколко места в центъра на града през август.

Финалът на обиколката на златния трофей е организиран в партньорство със Столична община и в подкрепа на инициативата „София 2018 – Европейска столица на спорта“.

Купата вече бе при жителите на другите два български града домакини на световното – Варна и Русе. След това пътува из страната, за да пристигне при феновете в третия ни град домакин - София.

Символичното начало на тура бе дадено именно от столицата. Първият човек, който вдигна световната купа в „Арена Армеец“, беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов. Официалното представяне на световната купа се състоя на самото волейболно игрище в „Арена Армеец“, където ще се проведат и част от битките за трофея през септември. Единственият път, в който България бе домакин на световно първенство по волейбол за мъже до момента, беше през 1970 г., а именно Димитър Златанов бе сред лидерите на българския национален отбор, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа тръгна от ръцете на легендарния ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните фенове в България.

След истинския фурор, който предизвика в Русе, Варна, Добрич, Шумен, Разград, Велико Търново, Стара Загора, Димитровград и Бургас, световната купа пристига за срещата си с феновете в София.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама