Прецедент в историята на "Пирин Фолк" – един изпълнител спечели и двата конкурса

09:10, 27 авг 18 / Култура 25 2643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С прецедент ще остане в историята XXVI-тото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански 2018. За пръв път един изпълнител спечели първата награда и в двата конкурса. Талантливият носител на големите награди е трио "Булгарина". Трите момичета впечатлиха фестивалното жури с авторската си песен "Три сестри", както и с изпълнение на живо на "Над Пирина юнак лежи".

Втората награда на капацитетите също отиде при един изпълнител - Цветелина Веселинова, която изпълни авторската "Сърце на место" и народната "Едно мало дете". Втора награда в Конкурса за изпълнителско изкуство беше присъдена и на Стиляна Алексиева за изпълнение на песента "Не заспа ли, Яне".

Трета награда при авторските композиции отиде за песента "Песен за любов" в изпълнение на Светлин Миланов и Евелина Александрова, а при изпълнителското майсторство - при Илияна Катеринкина с песента "Моме, дяволита".

Журналистическото жури също бе единодушно в преценката си. Симпатиите на членовете му отидоха еднолично при Цветелина Веселинова и за двата конкурса. Младата дама очарова и зрителите в Летния театър, като грабна тяхната награда за вокалното си майсторство и с това си тръгна от фестивала с цели 5 приза.

Другите фаворити на публиката в Летния театър са Светлин Миланов и Евелина Александрова. И телевизионните зрители избраха своите любимци - Бойка Дангова и Денислав Нанков събраха най-много гласове при авторските песни, а Радостина Николова оглави изпълнителското изкуство.

Със специалната награда на слушателите на радио Благоевград беше отличена песента "Горо ле, горо" в изпълнение на дуета Бойка Дангова и Денислав Нанков.

Наградата на Кмета на Община Сандански отиде при Галя Асенова и „Пирине, запей“.

Специален гост беше Вили Рай, която изпълни песни от новия си музикален албум. Румяна Попова бе подготвила уникално шоу с участието на световноизвестния „Марко Маркович брас бенд“, които обраха бурните овации на публиката в препълнения Летен театър.

С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите в катастрофата край Своге. Организаторите на „Пирин Фолк“ Сандански изказаха съболезнования на близките им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама