Хранителните добавки с омега-3 мастни киселини, каквито се съдържат в рибата и се препоръчват за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания, всъщност не предпазват диабетиците от такива проблеми, съобщи АФП, цитирана от БТА.
Учени от Оксфордския университет обхванаха в изследването си 15 000 диабетици без сърдечносъдови заболявания.
Те ги проследиха средно седем години, като на половината даваха капсули с омега-3 мастни киселини, а на останалите - със зехтин.
Случаите с тежки сърдечносъдови инциденти, рак или смърт са приблизително еднакви в двете групи.
Друго изследване от януари 2018 г., обхванало 78 000 души, стигна до извода, че омега-3 мастните киселини не предотвратяват сърдечносъдовите заболявания при хората от рискови групи.
Учени развенчаха добавките с омега-3 мастни киселини
19:10, 28 авг 18
25
2923
Шрифт:
Последни новини

Какво трябва да се случи, за да станат електрическите автомобили по-предпочитани от тези с ДВГ
17:38, 11 юли 25 / Свят
Най-новите смартчасовници Galaxy Watch8 LTE и Watch8 Classic LTE са налични за предварителна поръчка в A1
17:16, 11 юли 25 / А1
A1 стартира предварителните поръчки на новите Samsung Galaxy Z Fold7, Z Flip7 и Z Flip7 FE
15:33, 10 юли 25 / А1
Добави коментар