Акция за събиране на негодни уреди организира Община Левски

19:15, 28 авг 18 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За четвърта поредна година Община Левски ще проведе акция за разделно събиране на негодни батерии, акумулатори, електронно и електрическо оборудване. Акцията за събиране от организациите по оползотворяване на негодни батерии и акумулатори и електрически и електронни уреди ще се проведе през месец септември.

Ще се събират стари телевизори и печки, бойлери, хладилници, компютри, електрически домакински уреди, луминесцентни лампи; Негодни батерии и акумулатори.

До 28.09.2018 г. негодните уреди и вещи ще се събират не само в град Левски, но и в селата Обнова, Българене и Градище, Малчика и Аспарухово. Контейнерите за батерии са разположени в сградите на всички кметства, в училищата в град Левски, в ЦДГ „Слънце” и в сградата на община Левски.

За предаване на значително по-обемисти уреди, се предвижда същите да се съхраняват в подходящо помещение в сградите на Община Левски, кметство Малчика и кметство Българене, старата дискотека в Читалището на с. Обнова, пенсионерски клуб в с. Аспарухово, в читалището (бивша дискотека) на с. Градище, до графика на събирането на отпадъците от „ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ” АД – гр. Варна.

Акцията се организира в изпълнение на Договор от 16.07.2014г. и допълнително споразумение от 14.11.2017г., с организация по оползотворяване „ТРАНСИНС БАТЕРИ” ООД – гр. Варна, за организиране дейностите по разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА), образувани на територията на община Левски и договор от 18.07.2014г. сключен с „ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ” АД – гр. Варна, за организиране дейностите по разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, образувано в домакинствата, обществени, административни учреждения, училища, търговски, промишлени, туристически и други обекти на територията на общината.

Нетретираните отпадъци от ИУЕЕО могат да бъдат опасни за човешкото здраве, а депонирани с общия поток битови отпадъци, опасните вещества попадат в почвата и водата, което води до необратими последствия за околната среда. За повече информация: община Левски, тел. 0650/8-24-48 или http://www.transinsweee.com/index.php/bg/m-eco-bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама