София ще има нов парк в края на септември

20:15, 28 авг 18 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Първата част от новия парк в София – „Въртопо” в район „Младост” ще бъде завършена до края на септември", обеща кметът Йорданка Фандъкова. Проектът е насочен най-вече към деца, но изграждането му се е оказала нелека задача заради трудния терен и заради частни имоти, които трябва да бъдат отчуждавани.
 
"Първият етап от парка „Въртопо” е разположен на 5 декара. След завършването му жителите на кварталите „Младост” и „Мусагеница” ще имат достъп до него. Предвиждат се различни детски площадки и фитнес уреди", обясни Йорданка Фандъкова.
 
„Предвиждат се няколко площадки - детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка за бебета и фитнес съоръжения, които също са леки и стават и за деца, и за възрастни хора. Идеята ни е това парково място да бъде най-вече за деца“, каза столичният кмет.
 
Наложило се е да бъде изграден парк на вертикален терен, допълни тя. С цел по-лесен достъп ще има асансьор за слизане в парка. 
 
Вторият етап пък предвижда ремонт на моста, който води до Дървенишка река, която ще бъде почистена и мястото ще е чудесно за пикник, каза кметът.
 
В проекта са вложени 600 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама