РИОСВ – Благоевград и ЮЗДП ДП – Благоевград със съвместна инициатива дават старт на кампанията „Да изчистим България заедно“

10:40, 29 авг 18 25 1300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 31 август служители на Регионална инспекция по околната среда и водите – Благоевград и „Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград ще почистят  зони за отдих в градски парк „Бачиново” и по пътя за м. „Бодрост” (Карталска поляна). Съвместната инициатива на двете институции се провежда в рамките на националната кампанията „Да изчистим България заедно“.    

Обект на почистването ще бъдат битовите отпадъци, образувани в местата за пикник, къмпингуване и пътните отбивки по протежението на река Благоевградска Бистрица. Целта е отпадъците да бъдат събрани разделно и транспортирани своевременно.

Чували и ръкавици за всички участници и доброволци са осигурени от РИОСВ – Благоевград. Събитието стартира в 09:30ч. сутринта на 31 август 2018 г., от паркинга на парк „Бачиново“ край Благоевград. 

 

Кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”, която Министерство на околната среда и водите активно подпомага, тази година ще се проведе на 15 септември. Заедно с милиони хора по цялата планета България ще участва и в първия по рода си Световен ден на чистенето – 15 септември 2018 г. С цел популяризиране на кампанията и перманентната грижа за околната среда, регионалните структури на МОСВ подготвят допълнителни събития в края на август и първата половина на септември 2018 г.

На 03 септември почистване ще има и в Природен парк „Рилски манастир“. Събитието се организира заедно с Дирекция на природен парк „Рилски манастир“ и в него ще се включат над 30 деца от Плувен клуб  „Пирин“ – Благоевград. .

На 15 септември служители на РИОСВ – Благоевград, РЛ – Благоевград към ИАОС и доброволци ще почистят от отпадъци района на ул. „Свобода”, в областния център и около административната сграда на инспекцията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама