Всички наши световни шампионки по художествена гимнастика със специален златен медал

18:50, 29 авг 18 / Спорт 25 1496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички 73 български световни шампионки по художествена гимнастика ще получат специален златен медал по време на Световното първенство в София. По време на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в „Арена Армеец“ между 10 и 16 септември, специално внимание ще бъде обърнато на всички български световни шампионки и техните треньори, предаде БГНЕС.

„Името „Златните момичета“ не е случайно, България има 73 шампионки, 73 жени, които са се качвали на най-високото стъпало в този спорт и в тяхна чест се е развявало Българското знаме пред света. Ще ги почетем, като всяка една, заедно с треньорите си, ще бъде представена пред публиката в залата в дните петък, събота и неделя, минути преди старта на състезанието. Всички те ще получат специално изработени в Швейцария медали“, разказва повече Илиана Раева, инициатор на идеята.

„Създаването и контрола на качеството на медала за Световното първенство по художествена гимнастика в София е своеобразна корона, изработена от експертите по благородни метали и нумизматика във Fibank за златните ни момичета. Графичният проект, предоставен ни от БФХГ, се превърна в уникален медал от 2 тройунции сребро с най-висока проба 999/1000 и селективно позлатяване, произведен с изключителна прецизност в швейцарската рафинерия ПАМП", обясни д-р Валентина Григорова-Генчева, директор на дирекция “Злато и нумизматика“ в банката.

Всички шампионки ще бъдат почетени на специална вечеря, на която ще присъстват президентът на FIG Моринари Ватанебе, представители от изпълкома на FIG, както и целия технически комитет по художествена гимнастика към FIG воден от неговия президент г-жа Наталия Кузмина.

На вечерята ще бъде излъчен филм, създаден и посветен на световните шампионки и техните треньорки. Текстът и гласът в него са на любимата журналистка на българите – Вера Маринова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама