За трета година София танцува на открито

15:20, 30 авг 18 / Култура 25 1081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трета година с проекта „Танцуваща София” всички желаещи да се движат и забавляват в ритъма на танца ще бъдат обучавани безплатно. Сеансите са насрочени за три недели през идния месец – 2, 16 и 23 септември, когато ентусиастите ще се запознаят съответно с танци на народите, съвременни и стрийт танци.


Началото на инициативата е на 2 септември на откритата сцена в Борисова градина в 16.00 часа. Участниците ще бъдат въведени в тънкостите на танци от България, Ирландия, Индия, Африка, Египет, Америка, Бразилия. По време на събитието ще бъдат предложени различни предизвикателства, като за най-добрите ще има награди под формата на ваучери за курсове по танци, за да могат да усъвършенстват своите умения през новия сезон. „Танцуваща София – танци на народите“ ще завърши с демонстрации в различните стилове. Партньори в първото събитие са Irish Dance Academy, фолклорен ансамбъл „Палави цървулки“, школа за ориенталски танци „Бадрия“, Kaya Dance School, K Dance Community, Кордао ди Оро, Дерида Денс Център.

„Танцуваща София“ е платформа за танц и движение на открито в столицата, която ще превърне емблематични градски пространства в своеобразни танцови площадки. Програмата през 2018 г. включва над 15 различни урока, подходящи за всички възрасти.

Организатор на „Танцуваща София” е фондация „Арт Линк“ (Derida Dance Center), а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама