Набират участници за конкурса „Под крушата на осенската поляна“

16:45, 30 авг 18 25 1327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва записването за участие в кулинарния конкурс „Майсторлък с круши“, който ще бъде част от програмата на Традиционния общински празник „Под крушата на осенската поляна“ на 22 септември край село Осен.

Конкурсът ще се проведе в две категории - за сладкиш и напитка, чиято основна съставка е характерният за есенния сезон плод – крушата. Участниците трябва предварително да приготвят до 2 броя сладкиш или напитка, които да представят в деня на конкурса. Те ще трябва да предоставят и списък на съставките и рецептите за приготвяне на изделията. Целта е, освен да се покажат кулинарни умения, участниците и гостите на празника, да обменят интересни идеи за приготвянето на кулинарни изделия и напитки със сладкия есенен плод.

Заявки за участие се приемат в срок до 10 септември 2018 г. на e-mail: [email protected] или в стая № 90 в Община Търговище. Желаещите да се включат в конкурса посочват имена, телефон за връзка, вид на сладкиша или напитката, с които участват, и рецептата за приготвянето им.

Тричленно жури ще определи победителите в двете категории. Повече информация за конкурса може да се получи на тел. 0882 100681.

Пълната програма на общинския празник „Под крушата на осенската поляна“ ще бъде обявена през месец септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама