Забраниха на бургаския бар, в който стана масов бой, да работи след полунощ

17:15, 31 авг 18 25 1325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отнето е разрешението за удължено работно време на нощния бар "Сакса бийч", където преди два дни бе извършено масово сбиване между клиенти в заведението. Заповедта е издадена днес от кмета на града Димитър Николов. Той уточни, че е отнето правото на заведението да обслужва клиенти след полунощ. Целта на рестрикцията е да се опази здравето на хората, посещаващи заведението и да се предотврати извършването на нови нарушения и престъпления.

Заповедта на кмета идва в отговор и в подкрепа на постъпило в Община Бургас писмо от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов, с което той дава подробности за масовото сбиване, в което са участвали повече от 10 мъже.

Инцидентът е станал на 29 август около 2 часа. Пострадали са сериозно двама посетители. Причинени са им телесни повреди, като по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по член 131 от Наказателния кодекс.

В писмото се посочва още, че в Пето Районно управление "Полиция"-Бургас са получени осем сигнала за нарушаване на нощната тишина, в които се съобщава за силна музика от заведението, предимно в дните петък и събота.

Бар "Сакса бийч" представлява временен преместваем обект с три дървени стени, открит откъм плажната ивица 24 часа в денонощието.

От страна на лицата, стопанисващи заведението, не се предприемат мерки за затваряне на обекта откъм плажа през нощта, което е предпоставка за нарушения на разпоредения пропускателен режим и превишаване нивото на шума след 22 часа, каза Димитър Николов.

На управителя на заведението са съставени четири протокола за предупреждение, като до настоящия момент собствениците на обекта не са предприели мерки за отстраняване на нарушенията.

В тази връзка в Община Бургас е постъпило и копие от Заповед на Регионалната здравна инспекция за спиране озвучаването в посочения обект в часовия диапазон от 23 до 07 часа, от която се установява, че дружеството, стопанисващо обекта, не спазва установените здравни изисквания за нива на шума.

Директорът на ОД на МВР – Бургас изразява в писмото си до общината становище, че относно допуснатото непрекъснато нарушаване на правилата за вътрешния ред и настъпилия инцидент с масово сбиване дружеството, стопанисващо бара, не може да гарантира сигурността, живота и здравето на посетителите и персонала в заведението.

Двама от мъжете, участвали в масовото сбиване в нощния бар на северния плаж в Бургас, са обявени за национално издирване. Ще им бъдат предявени обвинения веднага, след като бъдат открити. Това съобщи административният ръководител на Окръжната прокуратура в града Георги Чинев, но отказа да назове имената им. Чинев свика пресконференция, за да даде разяснения по повдигнатите обвинения, както и по сроковете за задържане на обвиняемите, предаде БТА.

Срещу двамата, обявени за издирване ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство в съучастие при опасен рецидив, отличаващо се в изключителна дързост.

Други двама, участвали в сбиването, са задържани за 72 часа. Това са Петър Г. и Димитър К. Ще им бъдат поискани мерки за постоянното им "задържане под стража". Към настоящият момент по делото са привлечени четирима обвиняеми за хулиганство. Двама от тях са с криминално минало и осъждани. В масовото сбиване са участвали повече от 10 мъже.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама