Виенски автобуси тръгват по улиците на Ямбол

10:04, 01 сеп 18 25 1553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

20 реновирани автобуса MAN Graf und Stift са доставени от Виена за транспортния оператор в Ямбол, който обслужва линиите в града.

Автобусите са снабдени с всички най-модерни системи за сигурност, комфорт на пътниците и електронна информационна система. Освен това, автобусите са екологични - Евро 5, задвижват се от шест цилиндров двигател с обем 12,8 литра, използващ втечнен нефтен газ(LPG).

Автобусите от този модел са специална съвместна разработка на концерна MAN и транспортния оператор на град Виена - Wiener Linien. Инвестицията на "Юнион - Ивкони" е за над един милион евро и включва освен доставката на нови автобуси, и изграждането на автоматизирана система за таксуване на пътниците, която жителите и гостите на Ямбол имаха възможност да тестват в продължение на две седмици на специално разположените за целта два автобуса в центъра на града.

Системата позволява качване само от първата врата, като пътникът ще маркира своя билет на електронен валидатор, след което автоматично ще се отваря турникет за влизане в салона на автобуса. Слизането пък ще става само от втората врата, която е обезопасена срещу нерегламентирано качване с турникет и интелигентна система за следене посоката на движение на обекта в нейния обсег. Автобусите разполагат и с видеонаблюдение за гарантиране сигурността на пътниците и персонала. За въвеждането на автобусите в експлоатация, транспортният оператор ангажира специалист, обучен във Виена, който ще подпомага обучението на персонала, поддръжката и диагностиката на новите превозни средства.

Новите колите са модел MAN A21-4610/3T/Voit, с капацитет 32 седящи места, климатизирани, оборудвани с всички съвременни електронни системи за сигурност, видеонаблюдение и контрол.
Безспорните предимства за града от една страна са в сферата на екологията, тъй като автобусите отговарят на всички съвременни екологични изисквания. От друга страна предоставят комфорт и удобства, каквито съществуват на много малко места в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама