Възобновяват ремонтите в пловдивския зоопарк

14:15, 03 сеп 18 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Довършването на пловдивския зоопарк се размразява, обяви кметът Иван Тотев. Обектът беше спрян преди повече от година и половина заради стартиралото дело срещу градоначалника, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Специализираният апелативен съд върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения.

"Работата се възобновява след дни. На фирмата изпълнител сме казали да се подготви за работа. Целта е максимално бързо да завършим зоопарка", обяви Тотев. Чака се и становище на административния съд, където природозащитници обжалват процедурата. Градоначалникът се надява до Нова година децата на Пловдив да имат зоопарк. От 2008 г. старият е затворен. Според кмета два месеца ще са нужни за аклиматизация на животните. Зоопаркът струва 4,5 млн. лева.

Тотев обяви, че се търси машинист за влакчето, което ще вози от подножието до върха на хълма Бунарджика. Ще вози в едната посока на цената на билет от градския транспорт, която в момента е левче. Кметът успокои, че бул. "Руски" в участъка от ул. "Данаил Николаев" до бул. "Шести септември" няма да се затваря. Преасфалтирането на тази отсечка щяло да стане за ден-два.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама