Кметът търси помощ от русенци срещу вандалите в дунавския град

16:30, 03 сеп 18 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Пламен Стоилов се принуди да търси помощ от русенци срещу вандалите, които рушат и цапат обектите в дунавския град. Поредната вандалска проява в Русе е била установена в подлеза на Кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“, построен преди две години по европроект. На видеозаписите от охранителните видеокамери се вижда как две момичета рисуват по стените на подлеза на кръстовището, след като са били почистени от Община Русе, заради многократните вандалски прояви, съобщиха от местната Община. Миналата седмица, огледалото в подлеза също било счупено, а сигналът бил подаден към компетентните органи.

В тази връзка, кметът на Община Русе Пламен Стоилов редовно сезира писмено институциите, които отговарят за реда и сигурността в града, а именно Областна дирекция на МВР и Първо и Второ РПУ, с цел установяване на нарушителите и предотвратяване на други вандалски прояви. От Община Русе настояват за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за възстановяване на щетите.

Община Русе отправя апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл – [email protected] или на тел. 112. Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР – Русе на тел. 082/ 882 91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882 898 367. Анонимността на свидетелите е гарантирана, твърдят от градската управа на Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама