И през новата година учениците ще получават мляко, плодове и зеленчуци

18:05, 03 сеп 18 / Култура 25 1456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнението на схемата на ЕС за предлагане на плодове, зеленчуци и мляко в училищата се подновява с началото на учебната година в участващите държави от ЕС. Тя има за цел да насърчава развитието на здравословни хранителни навици у децата и включва както предлагането на плодове, зеленчуци и млечни продукти, така и специални образователни програми, чрез които учениците научават значението на доброто хранене и как се произвеждат храните.

С увеличаване на броя на участващите училища инициативата във връзка със здравословното хранене достигна до над 30 милиона деца в целия Европейски съюз през учебната 2017 — 2018 година.

В рамките на схемата всяка учебна година се отделят 150 млн. евро за плодове и зеленчуци и 100 млн. евро за мляко и други млечни продукти. Въпреки че участието е доброволно, всички държави — членки на ЕС, избраха да участват частично или цялостно в схемата. Разпределението на средствата за всяка от 28-те държави членки, участващи в схемата за учебната 2018 — 2019 година, беше одобрено и прието от Европейската комисия през март 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама