Бербатов с лични признания пред британско списание

19:50, 04 сеп 18 / Спорт 25 1503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алан Шиърър е бил любимият футболист на Димитър Бербатов в детска възраст, призна бившият български национал и нападател на „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“ и „Фулъм“ в интервю за британското списание FourFourTwo, цитирано от БТА.

"Шиърър вкарваше голове отвсякъде. Беше невероятен, а начинът му на празнуване е просто легендарен. В началото подкрепях „Блекбърн“ заради Шиърър, а след това – „Нюкасъл“. Моите родители ми купиха фланелка на „Нюкасъл“ с номер 9, защото знаеха колко много обичах Шиърър. Дори спях с нея. По-късно я загубих, но наскоро майка ми я намери и бях изключително щастлив да я видя отново", каза той.

Въпреки че Бербатов вкара 166 гола по-малко от Шиърър във Висшата лига, българинът все пак изравни постижението на своя идол от пет гола в един мач. Това се случи срещу „Блекбърн“ през ноември 2010 година с екипа на "Манчестър Юнайтед".

"Можех да вкарам и шести, но Пол Робинсън го спаси. Бях първият чужденец с пет гола в един мач, а сред англичаните го бяха правили Шиърър и Анди Коул. Това е страхотна компания. Аз съм от по-малка нация и това прави постижението ми още по-специално", добави рекордьорът по голове за националния отбор.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама