Спират строежа, ''погълнал'' кола в столицата

15:45, 07 сеп 18 25 1537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спира се строителството на обекта в кв. 104-Б в район „Овча купел“, където рано тази сутрин кола пропадна в неукрепен изкоп. След инцидента хората от квартала излязоха на спонтанен протест.

Заповедта за спирането на строежа се издава от ДНСК заради допуснатото съществено отклонение от одобрените книжа от фирмата „С. А. Г. Груп“ ЕООД, съобщиха от Столичната община.

На място са извикани проектанта и надзорната фирма на обекта, на които е разпоредено да предложат решение за укрепване и засипване на пропадналия изкоп.

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България. Кметът на София Йорданка Фандъкова е подала сигнал в Софийската градска прокуратура за строителната авария.

Столична община и Камара на строителите ще предложат законодателни промени с глоби за строителни фирми, които нарушават мерките за безопасност.

По-рано тази седмица Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община стартира работа по цялостен подробен устройствен план на ж.к. „Овча купел 1“. В квартала има засилен инвестиционен интерес заради строителството на третия лъч на метрото.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама