Коалиционният съвет решава за министерските оставки

07:40, 10 сеп 18 / Политика 25 1462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На коалиционен съвет този следобед се очаква да стане ясна съдбата на тримата министри, подали оставки заради тежката катастрофа край Своге. Всяка парламентарна група има правото да реши дали да подкрепи или да отхвърли определено предложение за министър.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че това дали ще бъдат приети министерските оставки е въпрос на разговори, а окончателното решение ще бъде взето, след като в парламента бъдат внесени оставките.

На 31 август министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на регионалното развитие Николай Нанков депозираха своите оставки, след като министър-председателят Бойко Борисов ги поиска. Тримата декларираха, че това е акт, с който поемат политическата отговорност.

Съпредседателят на Обединените патриоти, лидер на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов изрази недоволство, че не е бил уведомен за оставките. Стана ясно, че неговата партия не подкрепя смяна на тримата министри. "Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг", каза Симеонов на 3 септември.

Другият вицепремиер, съпредседател на "Обединените патриоти" и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов смята, че министерските оставки са прибързани. Третият съпредседател на Обединените патриоти - лидерът на Атака Волен Сидеров, смята, че министерските оставки трябва да са преценка на премиера.

През последната седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков получи силна подкрепа както от кметове на ГЕРБ, така и от тези БСП. Той заяви, че въпреки подкрепата няма да оттегли оставката си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама