Висенте Амиго идва с 30-годишна китара

16:20, 13 сеп 18 / Култура 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наследникът на Пако де Лусия - Висенте Амиго ще пристигне за първия си концерт в България на 27 септември в зала 1 на НДК с най-добрия си „приятел“ – 30-годишната му китара. Фламенко геният винаги говори за инструмента си с любов като за любима жена.

Амиго споделя, че връзката му с нея е ключова за развитието на стила му, която определя като „морска сол в рана“. Именно това ще демонстрира със спектакъла си „Сърцето на Андалусия“ китаристът от Кордоба. Носител на „Грами“ за латино музика е подготвил двучасово шоу за българската публика. Акцент в концерта ще бъдат композициите от последния му студиен албум – Memoria de los Sentidos (Спомени за чувствата), но почитателите му ще се насладят и на таланта му на композитор, като се разходят виртуално през всички албуми на изкусния музикант с повече от 30-годишна фламенко история с най-доброто, което е създал. А то е: осем студийни албума с многобройни награди за фламенко, включително и за „най-добър фламенко китарист“ от сп. „Guitar Player“, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за албума си „Ciudad de Las Ideas“ получава „Грами“.

Номинация за престижното отличие получава и последният му албум от 2017-а „Memoria de los Sentidos“, в категорията „Best World Music Album“.

Висенте Амиго идва в София по покана на Germi Art & Entertainment и с подкрепата на Институт Сервантес. Билетите за концерта Сърцето на Андалусия са на цени от 50 до 100 лв.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама