Решават дали швейцарецът, отправил се към Идлиб, остава в ареста

08:00, 14 сеп 18 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура решава дали да остави в ареста швейцарският гражданин, обвинен в тероризъм и контрабанда на оръжия през държавната ни граница. Той е бил арестуван на 11 септември вечерта на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да премине в Турция, с намерение да продължи пътуването си до Сирия.

В управлявания от него джип с швейцарска регистрация са открити три пушки (две автоматични карабини и една гладкоцевна ловна пушка), пистолет „Зиг Зауер“, около 400 бр. патрони за тях, както и множество хладни оръжия (24 ножа и др.). В личните вещи на швейцарския гражданин е намерена и карта с отбелязвания на маршрута му с крайна цел Идлиб, Сирия.

Мъжът и автомобилът са били обявени за издирване от швейцарските власти в Шенгенската информационна система с информацията, че лицето е въоръжено. Предоставена е и информация, че неговият баща е сигнализирал полицията, че синът му е изчезнал заедно с автомобила, като от жилището им липсват огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Според първоначалните му обяснения, задържаният искал да окаже помощ на цивилни граждани в Сирия. На обвиняемия е назначена и съдебно-психиатрична експертиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама