Ново телевизионно състезание стартира в ефира на БНТ

16:45, 14 сеп 18 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 17 септември (понеделник) в ефира на БНТ1 стартира ново развлекателно предаване за любителите на спорта. Всеки ден в „Спортисимо“ два отбора от по трима играчи ще мерят сили в бързина, наблюдателност и познания за различни спортни дисциплини.

С кадри от богатия фонд на БНТ ще бъдат илюстрирани някои от задачите в новото предаване. Архивът на спортни състезания, излъчвани от обществената телевизия ще припомни на зрителите вълнуващите мигове на големите български успехи и драматичните моменти по пътя към победите.

Предаването съчетава по атрактивен и развлекателен начин нова информация и разширяване на познанията. Част от въпросите към участниците са свързани с върхови моменти от нашата спорта история.

Друга група въпроси са насочени към правилата и традициите в различни спортове. Някои от задачите в новото телевизионно състезание по БНТ ще разкриват спорта на бъдещето – ролята на съвременните технологиите, появата на нови спортни дисциплини, хибридните спортове и др.

В първите издания на „Спортисимо“ ще се състезават популярни лица – бивши спортисти, спортни журналисти, треньори, известни експерти и заклети фенове.

Капитани на двата отбора, с които стартира състезанието, са Тити Папазов и Вили Вуцов, които са поканили в състава на своите тимове Христо Йовов, Станимир Гъмов, Ваня Джаферович и Георги Иванов – Гонзо.

Зрителите  имат възможност да формират свой отбор за участие в „Спортисимо“ и да се запишат онлайн през сайта на БНТ www.bnt.bg.

Сценарист на новия проект е Борислав Огнянов, главен редактор Явор Кръстев, а продуцент - Николай Пухалев.

Всеки делничен ден от 17:30 часа със зрителите на „Спортисимо“ ще бъде очарователната Славена Вътова, която е водещ на телевизионното състезание. Повторението на епизодите е от 19:50 часа на следващия ден по БНТ3.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама