Гръцкото правителство започва масово разрушаване на незаконни сгради

11:00, 17 сеп 18 / Свят 25 1010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес в Гърция започва мащабна акция по разрушаване на незаконни строежи. След област Атика, стартира бутане на вили и къщи в цялата страна, строени на забранени зони на брега на морето и в защитени горски райони, съобщи БНР.

Изтече и законният срок, в който собствениците имаха право да обжалват. Много от тях направо приеха решението на компетентните комисии по контрол на строителството, защото грубо са нарушили закона.

За островите в Йонийско море и за Пелопонес в списъка с подлежащи на разрушение са 1816 частни вили и къщи. Багерите започват да разрушават първо незаконните постройки на брега на морето.

Заместник-министърът на околната среда Сократис Фамелос призна: “Справяме се с това, което 40 години не е направено. Съжаляваме, че не приложихме досега мерките, за да не плащаме с човешки живот“.

Основната причина за смъртта на 99 човека в Мати е незаконното строителство. Гръцките медии посочиха случаи, в които въпреки съдебни решения за разрушаване на сгради, изпълнението е било блокирано над 15 години под натиск на политически партии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама