Черният шоколад намалява опасността от високо кръвно налягане

18:30, 17 сеп 18 25 1853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Черният шоколад може да запази гъвкавостта на кръвоносните съдове и така да намалее риска от високо кръвно налягане, съобщи вестник "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Чистото какао също има такъв профилактичен ефект. Той се дължи на съдържащите се в него флаваноли.

"Установихме, че приемът на флаваноли значително подобрява няколко показатели за състоянието на сърдечносъдовата система", заявиха учени от университетската болница в Дюселдорф.

Учените установиха, че увеличаването на количеството флаваноли намалява 10-годишния риск от сърдечносъдово заболяване с 22%, а от инфаркт с 31%.

Освен в черния шоколад, флаваноли има и в ябълките. Неподсладеното какао обаче е един от най-добрите източници на антиоксиданта.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама