Покрив на жилищна сграда горя в Плевен

14:25, 21 сеп 18 25 1146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Покрив на площ от 400 кв.м. на жилищна сграда в центъра на Плевен горя днес по обед. Четириетажният блок се намира на улица "Гренадирска", евакуирани са 12 души, няма пострадали. Това съобщи за БТА комисар Станислав Атанасов - директор на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /РДПБЗН/.

Сигналът за произшествието е постъпил в 11.53 ч. Комисар Атанасов уточни, че е изгоряла около 400 кв.м. покривна конструкция, няма данни за засегнати апартаменти. Огънят е овладян за около 45 минути от четири екипа огнеборци с две автостълби. Тепърва ще се установява причината за пожара - има информация, че са извършвани дейности по рязане на антени и може това да е причинило запалването. Покривът е бил дървен, изграден над дебел слой хидроизолация.

Сред евакуираните са двама трудно подвижни, но те не са пострадали от пожара. Жена е изнесена на ръце и е предадена на Спешна помощ, поясни комисар Атанасов. Вероятно ще има щети в апартаменти, нанесени при гасенето, каза той.

Екипите продължават дежурството в района на пожара. Ще бъде извършена проверка на всички апартаменти.

Полицията навреме е отцепила района и е спряла е движението до приключване на действията до окончателното погасяване на пожара, каза комисар Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама