Отлагат издирването на изчезналите в Черно море рибари (ОБНОВЕНА)

09:45, 26 сеп 18 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Издирвателната акция за потъналите рибари край нос Емине засега се отлага. Причината е, че морето още не може да се успокои и водата е мътна.

В понеделник вечер, нощта срещу 25 септември, ураганен вятър преобърна лодката на трима рибари край нос Емине. Двама от тях изчезват в бурните води, а третият- Димитър Пешев, оцелява като по чудо. Той е бил със спасителна жилетка. Акцията по издирването продължи през целия ден във вторник, но без резултат.

В 9.00 ч. в сряда се очаква катер на “Морска администрация“ да излезе от „Свети Влас” и да тръгне в посока нос Емине. Водолази и спасители предполагат, че тялото на единия от рибарите се е оплело в мрежите и е на дъното на морето в близост до лодката. Инцидентът е станал на около 300-350 метра от брега, а дълбочината е над 30 метра.

„За 50 минути пристигнахме и намерихме вече обърнатата лодка, Димитър Пешев лежеше отгоре и го взехме на борда. До обърнатата лодка заплетено в мрежите беше и тялото на Петър Траянов, който, видимо беше вече мъртъв. Пешев каза, че повече от 10-15 минути е мъртъв, викал му е, но той не е отговарял. До последно е държал и третия рибар, викал му е, но вятърът го е отнесъл”, каза още той.

Според екипажа на спасителния катер, за съжаление, няма шансове за третия рибар.„Оцелелият разказа, че той с последни сили сам се е пуснал, отказал се е да се бори. Времето беше ужасно – огромни вълни и много силен вятър. Беше трудно даже за нас”, посочи Тодор Желязков пред bTV.

Спасителите отбелязаха, че до обръщането на лодката се е стигнало, след като мрежите са се оплели във винта на двигателя. „Докато се борят да прережат мрежите и да се откачат от тях, няколко вълни са влезли в лодката и са били достатъчни да я напълнят и да я преобърнат”, каза Емил Петров. 

Търсене ще продължи само с водолази, когато морето се успокои.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама