Наддаването за концесията на "Арена Шумен" стигна 125 000 лв.

14:10, 27 сеп 18 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зала „Арена Шумен“ да бъде предложена на концесия за максимален срок от 20 години и концесионнна такса от 125 000 лв. на година. Това реши днес Общинският съвет в Шумен, предаде БНР. 

„За“ гласуваха 32 общински съветници, 5 бяха „против“ , а двама гласуваха "въздържал се“ . Параметрите са записани в Плана за действие за общинските концесии 2018 – 2020.  В документът влиза още и проект за концесия на общинските тенис кортове на ул.“Преслав“. Параметрите за тях не бяха променени. За ползването на базата от бъдещ концесионер Общината ще иска 240 000 лв. за срок от 20 години или по 12 000 лв. годишно. 

До промяна в заложените параметри за евентуална концесия на  „Арена Шумен“ се стигна, след като кметът на Шумен Любомир Христов направи промяна в предложената първоначално концесионна такса от 10 000 лв. за година. По време на заседанието на местния парламент обаче градоначалникът многократно заяви, че докато той е кмет, няма да внесе предложение за отдаване на „Арена Шумен“ на концесия.

"И запомнете едно. Че аз докато съм кмет, няма да направя предложение за отдаване на концесия на залата. Оттук нататък вие ако сте си прочели документите, там е записано, че концесията или политиката на концесията се определя от общинските съветници. Но аз няма да внеса такова предложение. Ако има предложение от някой общински съветник или желаещ да вземе "Арена Шумен" на концесия, аз ще го поканя да дойде пред вас и вие да решите", заяви кметът Любомир Христов. 

До решението концесионната такса за многофункционалната зала да е в пъти по-висока от първоначално заложената сума в  докладната, внесена от администрацията, се стигна след продължителен дебат в сесийната зала. Съветникът Деян Станчев направи предложение залата изобщо да отпадне от общинския план за концесиите. Веселин Пенчев от БСП пък посочи, че липсва анализ, който да налага нуждата от търсене на концесионер. По време на обсъждането стана ясно, че Икономическата комисия към Общинския съвет предлага годишната концесионна такса да е 60 000 лв., а Комисията по младежки дейности и спорт - 120 000 лв. В крайна сметка кметът Христов промени предложението си концесионната  такса да е 125 000 лв. на година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама