Концертът на група “Сигнал” в Южния парк ще е с вход свободен

18:40, 28 сеп 18 / Култура 25 1829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под мотото “40 години на сцената” е концертът, който група “Сигнал” ще направи на 29 септември. Събитието ще бъде на голяма сцена в Южния парк от 18,00 часа, а като специален жест към феновете на бандата входът ще бъде свободен.

“Правим го като благодарност към хората, които толкова много години ни подкрепят, ако не се интересуваха от музиката ни, нас нямаше да ни има все още като група”, казва фронтменът Данчо Караджов. По време на концерта ще звучат най-големите хитове на “Сигнал”, любими на няколко поколения българи. “Нямаме сетлист, Данчо Караджов на момента решава какво ще свирим”, казва басистът Жоро Янакиев. Музикантите ще бъдат пред публиката около час и половина, ще има и солови изпълнения на Сашо Мариновски, Владимир Захариев и Жоро Янакиев, пише ''24 часа''.

В събитието на легендарната българска банда ще се включат още три групи - “Хоризонт”, “Афект” и “Елит”. “Искаме да е не само празник на рокендрола, но да стане и като хепънинг”, обяснява Данчо Караджов.

Концертът в София е част от цяло турне, с което “Сигнал” отбелязва своята 40-годишнина на сцената. Обиколката започна още в началото на годината, а първата им изява от тази поредица бе на 27 януари в Мюнстер, Германия. На 9 февруари музикантите свириха в Лондон и след това обиколиха България. До този момент участията им са близо 40 на брой, като до Нова година вероятно ще са повече от 50.

След като пеят в Южния парк, “Сигнал” ще се отправят към Търговище, където е концертът им на следващия ден. На 1 октомври ще бъдат в Пловдив, на 7-и са в Бургас. Програмата им е пълна до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама