Макрон засипан с критики заради снимка с тийнейджър

08:20, 02 окт 18 / Свят 25 1349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон, който губи рейтинг в допитванията, бе засипан с критики заради снимка, на която при посещение на Френските Кариби позира усмихнат между двама младежи, единият от които прави вулгарен жест с пръст, предаде БТА.

Президентът се отби непланирано в дома на единия от младежите на снимката, който неотдавна излязъл от затвора след излежаване на присъда за обир. След като му каза да зареже престъпните действия, защото „майка ви заслужава нещо по-добро“, Макрон (40 г.) позира за снимка с него и неговият гол до кръста приятел, който показа среден пръст.

Френски десни политици масово изразиха възмущението си в Тwitter. Лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин Льо Пен написа: „Не мога да намеря думи, за да изразя нашето възмущение… Това е непростимо“.

 

Президентът защити младежите, като каза, че след снимката те донесли на ръце момиче с увреждания, за да се срещни с него. Те го „направиха, защото показах доверие и уважение към тях. Това е нашата република“, каза Макрон.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама