Близките на пострадалия от паднала мазилка в Казанлък ще търсят правата си в съда

10:00, 03 окт 18 / Общество 25 682 Шрифт:
Topnovini

„Баща ми е не е добре нито физически, нито психически. Ще търсим правата си в съда”. Това каза пред bTV дъщерята на 72-годишният мъж, който пострада от паднала мазилка от поликлиника в Казанлък.

Възрастният мъж е бил на пейка до сградата, когато е паднала част от фасадата. Той е в болница със счупен крак и наранявания по главата.

По думите на дъщеря му е имало проблем и с настаняването му в лечебно заведение. Първо бил закаран от линейка в болница „Тракия” но там нямало неврохирург. После го откарали в Окръжна болница и там го приели.

Тя допълни, че категорично ще търсят правата си в съда.

Поликлиниката в Казанлък е строена през 70-те години на минали век. Около 40 години ремонт на сградата не е правен. Стопанин на постройката  е търговско дружество със 100% процента общински капитал. По закон това дружество като юридическо лице отговаря за стопанисването и поддръжката на сградата.

Ние имаме ангажимент да стопанисваме и ремонтираме сградата, доколкото ни стигат силите, каза управителят на дружеството Петър Лучев. Той уточни, че при обследвания на сградата досега никой не е предупредил за опасност от падане на мазилка.

Лучев каза още, че предстои саниране на сградата по програмата за енергийна ефективност.

''Чух силен трясък и виждам паднал мъж на земята, който се държеше за главата. Течеше много кръв'', каза свидетел на инцидента.

Тя допълни още, че се притеснява, тъй като минават и деца, а тя самата работи в будка в непосредствена близост до болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама