Служители на ЮЗДП се обучават за горски педагози

11:30, 07 окт 18 25 1255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обучение по горска педагогика – първо ниво, за служители на Югозападното държавно предприятие, ще се проведе от 8-11 октомври в Учебно-опитното горско стопанство „Георги Аврамов” в местността Юндола.

В специализирания курс ще вземат участие 28 представители от държавни горски и ловни стопанства от областите Благоевград, Кюстендил и Софийска.

За първи път тази година обучението се организира от ЮЗДП с подкрепата на Съюза на лесовъдите в България, Съюза на европейските лесовъди и Изпълнителна агенция по горите. Лектори са Томас Башни – един от водещите експерти в Австрия и д-р инж. Анна Петракиева – главен експерт в ИАГ и преподавател по дисциплината в Лесотехническия университет.

Горската педагогика в България бавно, но сигурно си проправя път като много важен фактор за развитието на младото поколение. Идеята е децата да прекарват част от времето си на открито, сред природата, а не във виртуалния свят на компютрите и телефоните. А специално подготвените горски педагози ще въвеждат подрастващите в лесовъдската професия и чрез интересни интерактивни игри ще ги запознават с гората и нейните обитатели, ще ги учат как да опазват и съхраняват красивата ни природа.

След приключване на обучението ЮЗДП ще разполага с достатъчно подготвени кадри за активна работа и занимания с учениците. Към момента четирима представители на предприятието имат сертификат за завършено първо ниво на горска педагогика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама