Враца е част от Европейската седмица на програмирането

11:46, 06 окт 18 / Култура 25 1846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пета поредна година Враца е домакин на двудневно представяне на възможностите за работа и развитие в сектора на информационните технологии. Събитието, наречено CodeWeek (Коуд уийк) е част от Европейската седмица на програмирането.

CodeWeek Враца има една основна цел: да те запознае отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата. Това ще стане с професионалисти-практици, които ще разкажат защо ИТ специалистите са толкова високо платени, има ли смисъл да се захващаш с това и от къде да започнеш.
CodeWeek Враца е безплатно двудневно събитие, което се състои от лекции и практически занимания по едни от най-иновативните теми в информационната ера.

Участниците в занимацията си избират един от 16-те модула, които се предлагат и в рамките на два дни имат възможност да работят с ментор, който е практик.
Модулите са традиционните, свързани с програмиране и видеобработка, и нови за разработване на мобилни приложения.

„Нямаме възрастови ограничения. Радваме се на участници от всички възрастови групи. Реално досега винаги сме имали участници от най-малките - 2-3 клас, до хора с повече опит.", заяви един от организаторите на събитието Емилиян Кадийски.

Заниманията са безплатни и ще се провеждат в Природо-математическата гимназия в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама