Започна изграждането на парк и велоалея в Несебър

16:10, 09 окт 18 25 1192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Несебър Николай Димитров направи първа копка на парк и велоалея в квартал „Черно море“ в Несебър.

Към символичния старт на обектите се присъединиха председателят на ОБС Несебър, Румен Кулев и зам.-кметовете Иван Гургов и Лазар Япаджиев.  И двете съоръжения се намират в най-новия квартал на града – „Черно море“.

Предвидената в плановете велосипедна алея ще е за двупосочно движение и ще бъде с дължина от 900м., като следва трасето на изградената улица. Успоредно на нея ще се изгради тротоарна лента.

Новият парк ще се шири на площ от около 17 декара и в него са предвидени  спортна площадка за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт и фитнес на открито. Сред спортните съоръжения ще се изгради обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

Достъпът ще бъде подсигурен чрез изграждане на нов обществен паркинг в непосредствена близост до обекта и тротоарна алея.

Предвижда се изграждането на мащабният проект да се извърши на няколко етапа, като три от тях се финансират изцяло със средства от общинския бюджет.

Стартът на проекта е изключително важна стъпка за гражданите на Несебър и жителите на квартал „Черно море“, защото чрез реализацията му ще  се завърши  важен етап от градската инфраструктура. В същия район на по-късен етап се предвижда  строителството на закрит плувен басейн.

Кметът поясни, че след завършване на административните процедури, ще стартира изграждане на тротоарните настилки в квартала.

По повод многобройните въпроси на граждани, относно строежа на православния храм, на който общината е най-големия дарител, г-н Димитров разясни, че църквите не са общинска собственост и тяхното финансиране, изграждане и поддръжка са ангажимент на други институции – Светия синод и местните църковни настоятелства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама