Спектакълът "КОКОШКА" гостува в Лондон

11:00, 13 окт 18 / Култура 25 1485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти месец след премиерата на „КОКОШКА“, комедия по Чехов и Коляда, дело на новосъздаденото арт сдружение „SPAM STUDIOS”, от екипа споделят добрата новина, че спектакълът ще гостува в Лондон днес, 13-ти октомври. По покана на в. Будилник представлението ще се играе в Greenwood Theatre с начален час 20ч.

В лондонския театър, който е част от King’s Сollege London, българите във великобританската столица ще имат възможността да се посмеят и изживеят мисълта на Коляда - „Хората на изкуството - са изкуствени!“ .

Премиерата на „КОКОШКА“ в България (15-ти и 16-ти септември) мина повече от успешно с много шум, едно паметно първо гостуване на Николай Коляда – Човека театър и едно добро полагане на основите на дейността на „SPAM STUDIOS”. Актьорите Василена Винченцо (Нина Заречная) и Васил Дуев (Александър Тимофеевич), състуденти от класа на проф. Маргарита Младенова, отпразнуваха подобаващо своя 10 годишен юбилей на сцената, показвайки една добра партньорска игра и талант.

В „Кокошка“ по текстове на А.П. Чехов и Николай Коляда, един спектакъл за човешката свободия, актьорите Василена Винченцо и Васил Дуев представят живота на провинциална артистка, която идва в големия град, за да търси бърза слава и пари. Темата в представлението е свързана с пошлото поведение и тривиалната творческа изява.

Тази тема за свободния дух на човека е доста срещана в творчеството на Чехов. Така и персонажите в „КОКОШКА“ – Нина Заречная и Александър Тимофеевич, заминават за столицата, влюбвайки се един в друг и намирайки свободата в изкуството. Там те попадат във водовъртежа на „изкуствените среди и фалшивите приятелства“.

Но какво става, когатo „свободата“ напусне духа на човека и стане причина за пошло поведение, за дързост към живеенето, съпътсвано от материализма, от „външното“, от кича и желанието за шумна слава?

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама