Ицко Финци и Лиза Боева търсят убийците на Ромео и Жулиета

11:20, 10 окт 18 / Култура 25 1471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекция спектакъл и онлайн курс по Шекспировата пиеса „Ромео и Жулиета“ ще представи именитият актьор Ицко Финци в Сити Марк Арт център на 14 октомври от 19 ч.


Според Финци, в този театрално-литературен формат ще погледнем под необичаен ракурс към вечната любовна история на двамата младежи от Верона, обезсмъртени от Уилям Шекспир.

Той поема предизвикателството да се впише в своеобразния експеримент лекция-театър като режисьор, който разяснява на своите актьори (публиката) своя поглед и към друго вечно шекспирово заглавие - "Хамлет".

Относно „Ромео и Жулиета“ доц. д-р Лиза Боева, житейската половинка на Ицко Финци и водеща на събитието, казва: „Опитваме да покажем, че извън добре познатия има и друг ключ към тази трагична любовна история. Ние я третираме като история на престъпление и имаме всички основания да разглеждаме всички действащи лица като заподозрени. Извън описаните в курса 9 криминални литературни схеми ние смятаме, че Шекспир е измислил друга, собствена схема. Така сюжетът се превръща в чисто криминален“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама