Хърватските национали ще играят без публика срещу Англия

11:50, 10 окт 18 / Спорт 25 1368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният вицешампион Хърватия ще играе без публика в Риека срещу Англия в двубой от турнира Лига на нациите в петък. Причината за това е наказанието, което изтърпяват възпитаниците на Златко Далич от два мача без фенове.

Санкцията бе наложена от УЕФА за издълбан на терена символ на свастика по време на квалификационна среща за Евро 2016 с Италия през юни 2015 година. Срещата със "Скуадра адзура" също бе при затворени врати заради друго наказание на Хърватия от мача с Норвегия, отново в квалификационна среща, този път за расистки скандирания.

Селекционерът Златко Далич говори за наказанието и сподели, че амбициите на хърватите са свързани повече с предстоящото Европейско първенство след две години, отколкото с турнира Лига на нациите.

"Знам, че УЕФА ни наложи наказание, но за мен не е правилно да играем без нашите привърженици. Трябва да приемем действителността и да дадем най-доброто от себе си при възникналите обстоятелства. Вижте, загубихме първия си мач в Лига на нациите с 0:6 от Испания. Трябва да се подобрим значително, но не е лесно след такъв резултат да играеш без публика срещу Англия. Нашата основна цел е Евро 2020. Знам, че в момента е турнирът Лига на нациите, но сега сме уморени след всичко, което дадохме на Мондиала в Русия. Нуждаем се от свеж старт“, заяви наставникът.

Двубоят е повторение на полуфинала между двата представителни тима на Световното в Русия, където "ватраните" победиха "трите лъва" след продължения, за да се класират за големия финал, където загубиха от Франция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама