Кучета тормозят жители в пернишки квартал

12:45, 11 окт 18 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глутници кучета тормозят част от жителите в пернишкия квартал "Изток". Въпреки сигналите им с години проблемът не е решен от общината.

Проблемите за хората започват преди няколко години, когато собственичка на апартамент решава да осинови куче. Тя подготвя документите, но вместо да го гледа вкъщи, избира да го гледа пред входа и го храни навън. Поради тази причина на мястото се събират и други кучета, които са по-агресивни.

Хората се оплакват от нападения от животните и обикновено се придвижват с тръби или кучегони, с които да се защитават, ако се наложи.

„Ако има институция, която да ги прибира и обгрижва, няма да се стига дотук. Обгрижвам от 4 години едното куче. Към момента не е нападнало и не е ухапало никого. Тази колиба е моя, аз съм я направила и ще си стои там”, категорична беше стопанката на кучето.

От общината обещаха до 2-3 седмици кучетата да бъдат прибрани и да им се потърсят домове.  „И двете кучета са кастрирани и са със съответните ушни марки. За съжаление, това не решава проблема с агресията им, защото когато тя ги храни в една обществена територия, кучетата припознават тази територия като тяхна и от там възниква проблемът”, поясни Денислав Захариев, зам.-кмет на Перник.

„В момента нямаме оператор, който да се грижи за общинския приют. С кмета взехме решение създаваме общинска фирма, която ще поеме тази дейност. Решението е взето от Общинския съвет, чакаме влизането му в сила”, уточни той пред bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама