Французи искат да построят завод с над хиляда работни места във Варна

18:40, 11 окт 18 25 2488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високотехнологичен завод за сглобяване на части за електромотори и електрозадвижващи механизми иска да построи във Варненска област голяма френска фирма. Това стана ясно след работна среща в областната администрация във Варна. Лионел Роланд и Жан-Клод Ривиер от Somfy са изразили интереса си към инвестицията в областта, която ще създаде над 1200 работни места (1000 - в производството и 200 - администрация). 

В световен мащаб фирмата има над 1,9 млрд. евро годишен оборот и над 10 000 служители, предаде БНР.

"Somfy стъпват за първи път в България. Засега официално за изграждането на този завод се съревноваваме с Румъния, Хърватия и Полша. От разговора обаче стана ясно, че вече са избрали Варна. Най-вече заради 6-те университета и 3-те колега в града - за тях работната ръка е най-важна", каза областният управител Стоян Пасев. 

Според думите му във Варна няма да има производство, а съответно и замърсяване на околната среда, тъй като в бъдещия завод единствено ще се сглобяват електромоторчета за ролетни щори и гаражни врати. Условието на инвеститорите е теренът за бъдещото предприятие е да е на максимум 50 км от Варна. Той трябва да е 60 дка, като 20 дка ще е застроената площ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама